з 9:00
до 18:00
пн.-пт.

Туроператор індивідуальних подорожей

+ 380 (50) 874 32 33 (Viber) + 380 (44) 492 95 02

Авіарейси нової епохи: як та за яких умов дозволять літати у ЄС та в Україні

 

15 червня в Україні планують почати знімати заборону на пасажирські авіаперевезення – а отже, стануть можливими регулярні авіарейси. І якщо у Києві не станеться масштабного спалаху захворювання, столичні аеропорти так само мають відновити роботу.

Україна – не єдина, хто готується до нового авіасезону: європейські авіакомпанії поволі відновлюють роботу. Втім, це не означає, що вже за три тижні можна буде збирати речі для подорожі до улюбленого європейського міста.

По-перше, ЄС досі не дозволяє в’їзд іноземцям, крім виняткових категорій. Ця заборона діє до 15 червня, і надходять суперечливі сигнали про те, чи її скасують. Без виконання цієї умови рейси не відновляться, кажуть в уряді.

По-друге, шлях до оживлення авіасполучення буде довгим та болючим. Навіть для європейських міст. А Україна має додаткову проблему: нашій COVID-статистиці у ЄС не вірять. Через це Київ за небезпечністю прирівняний до осередку пандемії, що вимагає від європейських авіакомпаній особливих заходів безпеки та робить польоти до України менш цікавими.

Та навіть після того, як літаки полетять, доведеться звикати до нових правил користування ними. Перельоти без дьюті-фрі у літаку, без ручної поклажі та без права стояти в черзі до туалету стають новою реальністю – йдеться у нових авіаційних правилах, ухвалених Євросоюзом.

Детальніше: www.eurointegration.com.ua

 

Всі новини